Želite da vidite još?

Ulogujte se
Nemate nalog? Registrujte se

Slepa špijunaža

Je li i vama zanimljivo kako jedni o drugima, instant-internetskom kvazianalitičkom distanciranom metodom na osnovu na ekranima uzorkovanog tekstualnog materijala, donosimo ofrlje zaključke o koječemu, a najčešće o nečijoj dokonosti kada često naklapamo u po ovoj mreži i još tu i tamo po široj Internetiji?
Npr. dešavale su mi se sledeće situacije:
Diskutovala sam sa kolegama prosvetarima u jednoj FB grupi i oni sa stavovima suprotnim mojim, u nedostatku argumenata na te teme o kojima smo diskutovali, prozvali su me za dokonost jer sam uporna u diskusiji. U toku te diskusije sam zapravo spremila ručak i sašila dva majice za dete, jednu haljinu za plažu za sebe i sunđerasti omotač za laptop. Posle toga sam tog dana otišla da se vozikam rolerima, kupala se na Štrandu i uveče nastavila diskusiju uz kaficu i dobila komentar da dežuram nad diskusijom ceo dan i ništa drugo ne radim. 😆
Evo i malopre sam, posle višečasovne šetnje kera po parkovima, obrisala sve prozore (tek sutra ću znati koliko uspešno, po dnevnom svetlu) dok smo u nekoj ženskoj grupi tupili na neke teme.
Pre desetak dana smo dete i ja trimovale i šišale kera skoro celo popodne i posle toga oribala ceo pod, isto sve uz FB diskusije u puš pauzama.
Letos sam dva dana pravila nameštaj u stanu i u toku pauza diskutovala u Fejsbukovcu. Isto neko tada reče ,,dokona žena, višak vremena…“
Bilo je i situacija kada sam između nekoliko komentara u nekoj polemici bila na tri četiri različita mesta u Srbiji stotinama kilometara udaljenim jedno od drugog.
Možda bi isto tako bilo i iz inostranstva, ali ipak ne jer ne isplati se internet odande da bi se tek tako bacali megabajti.
Kao što rekoh, zanimljivo mi je i na neki čudan način antipatično, valjda zato što je nepojmljivo to što ljudi uopšte mogu pomisliti da će neko stvarno sedeti ceo dan da bi diskutovao po Fejsbukovcu? To bi bilo prilično ludo (ako je besplatno), posebno kada je lepo vreme napolju. A i posla po kući ima ihaha, tačno ne znam da li bih uspela ni dva sata u cugu da sedim uz komp, a da razlog za to udaranje tastature nije neki posao koji donosi pare.
Ako su vam se dešavale takve zanimljive prozivke kad god ste zapele da polemišete u nekoj internetskoj trtljaonici, baš sam radoznala, koje ste sve glavne poslove ili razonodu obavljali u toku toga? Ili niste ništa? 😲 Ako uopšte ima onih koji su u stanju da satima vise na internetu, onda istovremeno blago njima i sram ih bilo. 😁