Želite da vidite još?

Ulogujte se
Nemate nalog? Registrujte se

Mature, haljine, šminka

Pre 25 godina proslavili smo svoju maturu. Sećam se kako je krojačica skenjala materijal i veče pred maturu je moj tata u njenoj kući pokušavao da koliko toliko ublaži moj bes zato što mi je smotana na haljini napravila nekakve porničarske korpice umesto klot ravne duge haljine kakvu sam joj opisala i dok sam ja u njenoj kući na njenoj mašini popravljala njeno brljanje koje su moji roditelji platili da se ne bi zamerali, shvatila sam da nisam besna zbog ,,šta ću da obučem sutra uveče“ nego zbog ,,ovakav materijal si uništila, ovakvo tkanje, bruko nekrojačka“.
I tako, prepravila sam to u pristojan dekolte, uvukla se u to nekih 15 minuta pre početka slavlja nakon što sam našminkala nekoliko ženskih glava, a svoju nisam stigla pa stavila karmin u toaletu hotela jbg.
Sada 25 godina kasnije, odlazim uglavnom na đačke mature po radnoj obavezi i ove godine mi je Musa (mačor) popišao šarenu tkaninu koju sam pre nekoliko nedelja izvadila da sašijem nešto pa me mrzelo. Veče pred matursko, bacila ja taj materijal na pod i mislim se nešto da li da ga bacim u smeće jer smrdi ili da iskrojim nešto od nesmrdljivog dela i operem za sutra pa da bacim samo smrdljivi deo. U 4 štepa i 4 ušitka od Musine prostirke za pišanjac ispala je haljina za matursko veče, oprala sam je i uvukla se u nju nekih 15 minuta pre izlaska za taksiranje koleginice, popravila lak na vrhovima dva nokta kojima sam pre toga žustro ribala mačiji klozet da mi ne bi opet zapišavali tkanine, našminkala usta na semaforu, odradila to noćno dežurstvo nad veselom omladinom i primetila na usledelim fotografijama da apsolutno nema razlike u dugotrajnim pripremama za bilo koje slavlje (kojem su devojke/žene itekako sklone) i ovakvim trčećim pripremama od 15-ak minuta osim u:
1. parama datim buticima (sa nerealnim cenama), manikiru, frizeru.
2. duboko unutrašnjem lažnom osećaju kod većine žena da se pod talozima šminke po celom licu sakrivaju mane jer se ni tako ne daju sakriti.
3. vremenu (najbitnija životna dragocenost).
Drugim rečima ili ukratko rečeno: žene, uštedite i pare i vreme jer iste ste i ovako i onako.