Želite da vidite još?

Ulogujte se
Nemate nalog? Registrujte se
Podeli ovo

Увод

Просвета је врло загуљена тема, знате зашто?

Зато што ретко ко о просвети прича аргументовано и сабрано. Обично се на ту тему или заурлава и диже прашина или се ћути, тртља тихо у затвореним круговима и смеће трпа под тепих. И то раде једнако СВИ: и ђаци и родитељи ђака и политичари и разни други нивои управе па и сами просветни радници који су у већини случајева истовремено и просветни радници и родитељи ђака  јер и њихова деца пролазе кроз васпитно образовни систем државе (али и такви просветари-родитељи ретко сагледавају просвету из оба угла истовремено).

Такво малтене хистерично обрађивање ове теме не погодује ником кога се просвета директно тиче, а тиче се СВИХ. То стање хаоса и вечитог сукоба међу насумично подељеним групацијама где свака групација бира кад ће коју улогу да одигра, погодује искључиво штетним иностраним медијима у Србији који су ту да проблеме у свим сферама живота закувавају тако да се ти проблеми никада не решавају јер кад би се проблеми решавали, онда не би имали шта да закувавају и умањили би им се тиражи који се продају а самим тим и зарада.

У овој категорији ће се детаљно излагати управо о тој теми, део по део, разборито и разумљиво и уз, надам се, чврсту аргументацију. Уколико постоје бољи аргументи или контрааргументи, помозите у коментарима да се поправе изнесени ставови. Хвала унапред на сарадњи конструктивним коментарима.

 

Ostali tekstovi