Želite da vidite još?

Ulogujte se
Nemate nalog? Registrujte se

Tržni centri ili samo centri

U jednoj masovnoj fejsbučkoj ženskoj grupi, nekakva novinarka, verovatno ne znajući da izabere bitniju temu za neko naručeno piskaranje, postavlja ženama pitanje za potrebe svog teksta, pazi sad, kakvo pitanje: da se žene opredele koji TRŽNI CENTAR od dva velika novosadska više gotive, BIG ili Promenada.
Prvo mi je palo na pamet: šta je, bre, ovo i koga zabole ćošak za te tc-e?
A zatim, kreću komentari žena: u ovom je domaćinska atmosfera 😂 , u onom su pločice glatkije, u ovom su liftovi bliže stepeništu, a stepenište u onom bliže klozetima, u onom je parking ovakav, u ovom onakav, lokacija ovog onog, ima li prostorije za podoj bebe ili nema i kakva je tamo, a kakva onamo, zatim rastojanje između prodavnica, sadržaji ovi oni, tamo amo… reko’ šta je ovo, pobogu, preko 100 komentara u kratkom vremenskom razmaku na temu tc-a? 😮 Broj čučećih pušača oko tc-a i broj behatona okolo, raspored saksija i strateški oblici otirača i …da li su ovi ljudi (žene) normalni(e)?
Ok, rekoh sebi, batali se dubljenja nad dostupnim uzorkom stanovništva i lepo upadni u masu ko čovek tj. žena, odgovori ,,spisateljici“ na pitanje lepo i pristojno kao i ostali narod i odgovorim na temu, ozbiljno analitički.
,,Meni se sviđa travnjak ispred BIG-a jer tu sam se lepo provela sa rastrčanim kučetom i detetom par puta kada sam morala nekom da pravim društvo do BIG-a i nazad.
I oko Promenade mi se sviđa jer je sada uređenije oko SPENS-a za prolazak biciklom i rolerima, unutra ne znam kako je.
Ipak, zbog travnjaka dajem prednost okolini BIG-a.
Unutrašnjost obe te velike kutije me užasava i kapiram ih kao ogromne popločane ćelije za zombiran kupoholičarski nastrojen, a relativno bedan narod u teletabiskom maniru provoda vremena.“

Jbg, ne umem iskrenije od ovog potpuno iskrenog utiska.

Pa ono jeste, ipak priznajem, tržni centri jesu bitni je nema bolje kontrole naroda od zatvoriti ga s relativno malo para u dva tri TC-a u svakoj varoši. A posle mu dati ,,slobodu“ onu sirovu zapadnjačku da se sme ući i samo u gaćama u neki TC npr. kao u Volmart.
Pretragu Gugla ,,volmart pipl“ uradite na sopstvenu odgovornost… 🥳
Velkamtudfjučr, BRE!