Želite da vidite još?

Ulogujte se
Nemate nalog? Registrujte se

Zašto se ne udaš?

Kada mnogo ljudi postavi isto pitanje, red je da odgovorim.

Bila sam udata i nisam otkrila ništa specijalno zanimljivo u tom statusu udatosti tj. udadba mi nije ništa značajno promenila u životu osim što mi je dodala još jedno dugačko prezime pa najčešće nemam dovoljno mesta za potpis na linijama formulara, što je moj pokojni muž smatrao da je moja zarada odjednom postala zajednička i upravljao mojim novcem onako kako mi to nije odgovaralo i što je ta udaja  dovela u zabludu bivšeg svekra i svekrvu da smo možda rodbina i da se sa mnom mogu ophoditi kako im dune, a ne kako red nalaže da se ophode sa osobama koje im nisu ni po kojem logičnom merilu bliske. Takve ,,rodbinske“ odnose smatram suvišnim u svom životu, dave, gnjave, smaraju…

Izgledam prilično dobro s obzirom na svoje godine i nemam tendenciju ka nekom primetnijem propadanju s godinama,  sposobna za potpuno samostalan život, umem da proizvedem više vrsta proizvoda nego što 90% žena ume da kupi, odlično kuvam iako ne volim da trošim vreme na to i radije jedem u restoranima, spretna sam i fizički veoma izdržljiva, a psihički skoro neograničeno izdržljiva, znam šta je bezvezan, a šta je savršen seks, ne tražim stalnu pažnju i mogu biti sama samcata danima, nedeljama, mesecima i da mi niko osim deteta i kučeta ne zafali, ne kvocam, ne vrištim, ne dramim, govorim smisleno, lako se snalazim u nepredvidljivim situacijama, ne bojim se ničega pa ni smrti, bojim se samo sopstvenih demona a to je jedini razuman strah, nemam komplekse, ali sam elitista i klonim se onih koje smatram nedovoljno vrednim da bih na njih trošila svoje vreme u životu, ne osećam zavist osim prema neprijateljima Srbije koji u Srbiji imaju više prava nego rodoljubivi Srbi u Srbiji, bezrezervno i bezuslovno volim ljude koje smatram kvalitetnim po strogim kriterijumima, njih je veoma malo, ukupno deset i za takve, ako sam u mogućnosti, u bilo kom trenutku bih sve učinila da budu srećni, imam raznih umetničkih talenata u kombinaciji (još nisam upoznala žensku osobu sebi ravnu po tome), mogu da se krećem samostalno gde god poželim i kad god poželim, mogu da jedem koliko želim, a da se ne ugojim, mogu da ne jedem koliko moram, a da ne vapim za hranom, mogu da pijem samo vodu i kafu celog života i da mi ne zatreba ama baš nijedno drugo piće, skoro sve kupujem bez odlaska u radnju i ne trošim vreme na besmisleno šetanje između rafova, ne foliram se i ne femkam, lako prihvatam kritiku osoba koje me vole i koje ja volim i trudim se da se menjam na bolje, ne zazirem od promena, uvek imam dovoljno udvarača da bih mogla da proberem nekog odgovarajućeg za ,,ružniju polovinu“ u bilo kojoj situaciji, uvek imam dovoljno dobrih osoba oba pola oko sebe pa uvek mogu da proberem odlično društvo za razgovor i kvalitetan provod vremena, imam dovoljno para da platim nekom da uradi poslove koji su mi teški ili koje ne želim da radim, obožavam tišinu i samoću, a ako su tišina i samoća pored reke, onda ih obožavam mnogo dugo, znači dugo, dugo, dugo mi ne treba niko i ništa, a kada nekog muškarc volim, verna sam mu potpuno u stvarnosti pa čak i u mislima bez obzira na bilo kakve okolnosti…  Iz takve pozicije biram i mora se priznati da je ta pozicija veoma visoko.

Kako onda nekom može pasti na pamet pitanje zašto se ne udam?

Meni bi pre palo na pamet pitanje zašto bih se udala?

Zna se da u izboru partnera, posebno tzv. doživotnog, partneri treba da pariraju jedan drugom bar u većini bitnih kriterijuma. Pandan sebi ne tražim jer sam realistična i znam da je verovatnoća da tako nešto postoji u blizini (jer u daljini se vremenski ne isplati) teži nuli posebno ako se uzme u obzir da imam 44 godine pa isključujem iz izbora sve muške osobe mlađe od 43 i starije od 53 godine, znači većinu stanovništva.
Dalje, imam dete i ne želim da rađam više dece, ali se ni u slučaju rađanja ne bih udala.
Seks se može imati lako i bez veze i bez braka i bez proizvoda iz seksi šopa.
Ne sviđaju mi se muškarci koji mi se trenutno udvaraju, a ni oni koje samo vidim naokolo.
Ne sviđa mi se ni način na koji se većina muškaraca udvara, šablonizirani su i često zastrašujuće dosadni.
Teško me je zasmejati.
Teško me je oduševiti.
Imam imovinu koju ne želim ni sa kim da delim osim sa svojim detetom.
Ne želim ni da pomažem muškarcu da stekne svoju imovinu.
Ne želim ni da koristim tuđu imovinu.
Neću da se spetljam ni sa kim ko zarađuje mnogo manje ili mnogo više jer mislim da se najbolje slažu osobe sa sličnim primanjima.
Manjak je muškaraca koji su viši od žene koja je visoka 171cm kada je žena u štiklama od 5-7 cm.
Mnogo je ćelavih muškaraca, a meni se sviđaju oni koji imaju kosu.
Malo je pametnih muškaraca koji dobro izgledaju i koji su uz to i zanimljivi.
Malo je pametnih, a mudrih. Mnogo je sujetnih. Takvi nastupaju pred ženom ili bilo kakvom ženskom publikom i sami se sebi dive. A da, dive im se u glupe žene. Njima je to dovoljno.
Malo je staloženih.
Malo je šarmantnih.
Premalo je duhovitih.
Premalo je istovremeno zgodnih, spretnih, snažnih, zdravih, muzikalnih i hrabrih muškaraca.
Povrh svega, imam izvestan broj drugara (u pravom smislu te reči) iz čijih priča i na osnovu čijeg ponašanja i iskustva mogu poštovati muškarce iz perspektive muškarca, ali ne mogu ih poštovati u potpunosti iz perspektive žene.
Zverači i spopadači žena su mi neprivlačni, a neuporedivo je više takvih likusa, nego što je pravih frajera. Iz perspektive žene koja je često predmet saletanja, komplimentiranja i nametanja naklonosti, muškarce kojima je manir da instinktivno saleću žene kapiram kao nižu vrstu, kao neproduhovljene i kao da su u stalnoj sumnji u vezi s svojom muškošću pa tragaju za njom svuda oko sebe jer je ne nalaze u sebi.  Mogu ih voleti u smislu da im želim da budu srećni, mogu im dozvoliti i da me dotaknu, ali ne mogu se zaljubiti u takvog toliko da bih mu bila trajno  verna i u stvarnosti i u mislima, takvi me ne mogu oduševiti, takvi mi ne mogu postati jedini, neprikosnoveni. Takvi svojim razbacanim balavljenjem ne inspirišu na duboku ljubav.

Naravoučenije za muškarce:

Radite na tome kako da usavršite sebe (bar u onom što je podložno promeni) i imaćete više uspeha, ako ne u udvaranju meni, onda bar u udvaranju nekim drugim ženama.

Pa, srećno vam bilo u tom vašem trapavom traganju za saradnicama opšteg tipa.